Eläimen adoptointi

Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle. Älä ota eläintä pelkästä säälistä tai hetken mielijohteesta, lemmikki saattaa olla perheenjäsen jopa seuraavat 15 vuotta. Rescue-koiran ollessa kyseessä, on erityisen tärkeää, ettei koira enää joutuisi vaihtamaan kotia uudelleen. Muistathan, että ottaessasi rescuekoiran tai -kissan, eläimen terveyshistoriasta ei välttämättä ole tarkempaa tietoa. Pääsääntöisesti eläimen uusi omistaja on luovutuksen jälkeen vastuussa eläimellä ilmenneistä sairauksista ja niiden hoidosta. Rekku Rescue ry pyrkii mahdollisuuksien mukaan selvittämään eläimen terveydentilan ja tutkituttaa eläimellä ilmenneet sairauden oireet ennen luovutusta. Tämän vuoksi siis joskus kotioloissa eläimestä selviää sairaus tai vaiva, jota ei ole aiemmin havaittu. Virosta tuotaville eläimille tehdään ennen tuontia virkaeläinlääkärin tekemä pintapuolinen tarkastus, jossa luetaan mikrosiru ja tutkitaan eläimen terveydentila silmämääräisesti sillä hetkellä. Jotta eläin voi lähteä Suomeen, siinä ei saa olla näkyviä (tarttuvan) sairauden merkkejä ja sen tulee olla siinä kunnossa, että eläinlääkäri katsoo eläimen olevan matkustuskuntoinen. Tässä pintapuolisessa tarkastuksessa ei siis pystytä toteamaan piileviä sairauksia tai vikoja. Muista siis, jos harkitset rescue-eläintä, et voi saada takuuta siitä, että eläin on sataprosenttisen terve, vaan kotiutumisen jälkeen eläimestä voidaan löytää sairaus tai vaiva, joka ei ole ollut aiemmin tiedossa. Mieti siis ennen rescue-eläimen ottoa myös se, onko sinulla varaa mahdollisiin yllättäviin eläinlääkärikuluihin.

Muistathan että jos otat eläimen tarhaoloista, sinun pitää tuntea myös vastuusi muita lemmikinomistajia kohtaan. Eläintä ei tulisi viedä kotiutumisen jälkeen vähintään kahteen viikkoon koirapuistoon tai muille yleisille lemmikkien ulkoilutuspaikoille. Eläin olisi hyvä madottaa kotiutumisen jälkeen.

Noudatamme eläinten maahantuonnissa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sisämarkkinakaupan ohjeita. Olemme rekisteröityneet eläinten maahantuojille vaadittavaan TRACES-järjestelmään (rekisteröintinumero 104/0521/2020).

Kodinvaihtaja tarvitsee paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Luottamus ei synny hetkessä. Aluksi varautunut koira saattaa sopeuduttuaan uusiin olosuhteisiin olla mitä iloisin ja ystävällisin hännänheiluttaja. Lisätietoja kodinvaihtajien ongelmista ja ohjeita ja neuvoja niiden hoitoon löydät täältä.

On aina hyvä ottaa huomioon, että koirien luonnekuvaukset on tehty joko tarhaoloissa tai kotihoidossa. Käytös kotioloissa voi muuttua.

Meillä ei ole käytössä koeaikaa. Lähtökohtana on, että koira sijoitetaan poikkeuksetta pysyvästi. Jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on taipumusta allergiaan, niin suosittelemme allergiatesteissä käyntiä.

Koiranottajille kerromme kaiken, minkä ko. koirasta tiedämme, sekä hyvät että huonot asiat. Haluamme toimia aina eläimen etua ja hyvinvointia ajatellen.

Halu auttaa on tärkeää, mutta tärkeämpää on tiedostaa, että mihin omat resurssit riittävät. Riittävätkö minun resurssini koirasta huolehtimiseen?

Koirat, suositeltavaa lukemistoa:

  • Tuire Kaimio: Pennun kasvatus

  • Marie Hansson-Hallgren: Paras ystäväni

  • Karen Pryor: Koira ja delfiini

  • Helena Telkänranta: Millaista on olla eläin?

Kissat, suositeltavaa lukemistoa:

  • Päivi Ylikorpi: Kissanhoidon käsikirja

  • Helena Telkänranta: Matka kissan mieleen
    (esimerkiksi Animalian shopista löytyy ko.kirja!)

  • Kissalle kotiruokaohjeita ja tietoa ravitsemuksesta: Mariitta Hämäläinen ja Tetta Kannel: Miun Maun Mukaan